Lyocell je vrsta vlaken na osnovi celuloze, ki je znana po svoji mehkobi, vzdržljivosti in okolju prijaznem proizvodnem procesu. Pogosto se uporablja kot tekstilni material pri izdelavi oblačil, spodnjega perila, nogavic.

Ena ključnih lastnosti Lyocell je njegova mehkoba in gladkost. Vlakna imajo naravno draperijo in so nežna do kože, zaradi česar je priljubljena izbira za oblačila, zlasti pri oblačilih, kot so srajce, obleke in spodnje perilo. Tkanine iz Lyocell imajo tudi dobro zračnost, odvajajo vlago in so odporne proti gubam.

Lyocell poleg udobja in učinkovitosti velja za okolju prijazen tekstil. Proizvodni proces Lyocell ima manjši vpliv na okolje v primerjavi z drugimi vrstami vlaken, kot so običajni bombaž ali sintetična vlakna. Topilo, uporabljeno v proizvodnem procesu, ni strupeno in ga je mogoče reciklirati in ponovno uporabiti. Poleg tega proizvodni sistem liocela z zaprto zanko zagotavlja, da se topilo in voda, ki se uporabljata v procesu, nenehno obnavljata in ponovno uporabljata, kar zmanjšuje količino odpadkov in zmanjšuje porabo virov.

Na splošno je Lyocell cenjen zaradi svoje mehkobe, vzdržljivosti, zračnosti in okolju prijaznega proizvodnega procesa. Gre za vsestranski tekstilni material, ki je zaradi svojih trajnostnih lastnosti in udobja vse bolj priljubljen v modni industriji.