Za diabetike so na voljo posebne medicinske nogavice, ki so zasnovane za zagotavljanje dodatne zaščite in udobja. Nogavice za diabetike so običajno izdelane iz mehkejših materialov, ki ne povzročajo draženja ali pritiska na kožo. Poleg tega so oblikovane tako, da zmanjšajo tveganje za poškodbe in pomagajo pri nadzoru ravni sladkorja v krvi. Tukaj so nekatere lastnosti, ki jih morajo imeti medicinske nogavice za diabetike:

  1. Ne dražijo kože: Nogavice za diabetike morajo biti narejene iz mehkih in nežnih materialov, ki ne dražijo kože. Na splošno se priporočajo nogavice iz bombaža, bambusa ali sintetičnih materialov.

  2. Brez šivov: Nogavice za diabetike naj bodo brez šivov, da se izognete možnosti draženja kože. Šivi na nogavicah lahko povzročijo tudi žulje in rane, kar je lahko nevarno za diabetike, saj imajo zmanjšano zmožnost celjenja.

  3. Prilagodljivost: Nogavice za diabetike naj bodo dovolj prilagodljive, da se popolnoma prilegajo stopalu in ne drsijo. Priporoča se tudi, da imajo nekaj elastičnosti za boljše prileganje.

  4. Zračnost: Nogavice za diabetike naj bodo zračne, da se izognete zadrževanju vlage in znoja na stopalu, kar lahko povzroči neprijetne vonjave ali vlažno okolje, ki lahko poslabša stanje kože.

Objavljeno v kategorijah : Medicinske